Om oss

Om Storsveden Ved

Storsveden Ved är en del av Storsveden Skogsegendomar och har sin produktionsanläggning i Söderbärke.

Vår målsättning är att alltid leverera högkvalitativ ved i rätt tid. Vår ved är ansvarsfullt brukad och utan mellanhänder. Bra för miljön såväl som din plånbok. För att minska vår miljöpåverkan försöker vi alltid samordna leveranser och optimera vår logistik.

Vår ved levererar vi till Dalarna, Västmanland, Uppland, Södermanland, Gästrikland och Östergötland.

Beställ din ved här!

 

Ansvarsfullt skogsbruk

Kanske har ett ansvarsfullt skogsbruk aldrig varit viktigare. Vi som lever av vår skog tar oss an detta uppdrag med största ödmjukhet. På Storveden ser vi till att ny skog växer upp och binder koldioxid i samma takt som skogen avverkas och eldas. På så sätt innebär ditt köp från oss att ta ställning för vår jord.

Samtidigt ser vi inget motsatsförhållande mellan att ha roligt och att ta ansvar. Vi lever av vår skog och livet ska innehålla glädje! Därför blir också vår kontakt med er kunder ofta lättsam. Vi trivs med det vi gör och vi trivs tillsammans med våra kunder helt enkelt.

På det mer allvarliga planet kan vi säga att tyvärr inte alla leverantörer inom den här branschen delar vår uppfattning. Det finns exempel där veden avverkas i högre takt än man planterar nytt. Och då håller träd dessutom på att bli en allt viktigare resurs för att byta ut fossilbaserade produkter som t.ex. plastprodukter just nu.

Vi behöver ta vara på vår skog, nu mer än någonsin. Genom ditt köp hos oss hjälper du oss fortsätta ta ansvar. Tack för det!